L I T E R A T U R   A L D I Z K A R I E N
G O R D A I L U A

 

 
 

                   - Orrialde nagusira itzuli
                   - Maiatz aldizkaria
                   - Ale honen aurkibidea

                   - Ale honi buruzkoak (azalaren irudia eta fitxa)

Aurreko artikulua— Maiatz 9 (1985-maiatza) —Hurrengo artikulua




 

 

—Kozina—

 

Ozpin saltsa

 

Mami Lolo

 

        Janari ospetsu hau, gure arbasoek gogotik iresten zuten Isturitzeko harpeetan egiten zituzten bazkari animaletan. Ase hanturik etxerako bidea hinki-hanka aztoriaturik hartzen zuketen. Zuek ere, maiatzero maiteak, berdin, trebe baldin bazarete kozinan, ozpin saltsa prepara dezakezue.

        Hona errezeta:

                — hiru pinta ozpin gorri

                — lau baratxuri

                — tipula erdi bat

                — baso bat txakoli

                — bost lur sagar

                — basilika belar eskutra bat

                — arroltze bat.

        Elementu hauek xerra finetan mozten dituzue, eta kaasolan irakiten eman oligora botatzen. Sua berotzera utzi ondoan, punpulaka ari delarik, masa horri baso bat txakoli aurdiki behar diozue urrunetik, ozpin saltsa zarta ditekelakoan. Ez da gehiago nekatzerik. Bi egunez sutean abandona zazue ozpin saltsa, mittona dadin, hirugarren goiz nabarrean fresko zerbitzatzeko zuen lagunei... Apetitu on!!!!

 



Literatur Aldizkarien Gordailua Susa argitaletxearen egitasmoa da.