L I T E R A T U R   A L D I Z K A R I E N
G O R D A I L U A

 

 
 

                   - Orrialde nagusira itzuli
                   - Txistu y Tamboliñ aldizkaria
                   - Ale honen aurkibidea

                   - Ale honi buruzkoak (azalaren irudia eta fitxa)

Aurreko artikulua— Txistu y Tamboliñ... y vosotros los vascos, ¨qué quereis? (1990-azaroa) —Hurrengo artikulua




 

 

Fermin Eguren

 

Menu

 

Betazal frjituak ditugu gaur

amorru eta larderia saltsan

zotzetan bihotz tipiak, ahoa gozatzeko,

arrenkurazko konsome epel bat, garraxi

ta dolamenezko pikor ederrekin,

labetik atera berria pesadila erre dat

buztanari hozka poliki zerbitua

eta gainean marruma gihar bana, galtzaileen erara apailatua

—dena behar bezala malko urtetsu

ta noble batekin pusatua—

postretako mendekaua, kafea, nahi dutenentzat odola

izotzarekin, zintzurrari bere trenpua emateko,

eta azkenik, erretzeko, zizpuro haundi bat

plazer xume hoietan nahigabe guztiak ahanztera uzteko.

 

 



Literatur Aldizkarien Gordailua Susa argitaletxearen egitasmoa da.